Client: Pearce Bottomley Architects
Value: £750k
Contractor: Wharfedale Construction Ltd and R Barker Building Contractors

Needing more office space the practice acquired a site and set about designing a new building for their own use.  The development comprises two blocks linked by the entrance hall and main stairs, and provides nearly 600sqm gross floor area on two floors, together with extensive soft landscaping and parking.  Pearce Bottomley Architects occupy one studio, whilst the remainder is let to tenants.

Its proximity to the A1(M) motorway dictated a predominantly single aspect building turning its back on the traffic noise.  The low key, low profile appearance was determined by its location on the edge of Aberford village close to residential properties, with traditional forms and materials being used in deference to its sensitive rural location.

This site uses cookies. Some of the cookies we use are essential for parts of the site to operate and have already been set. You may delete and block all cookies from this site, but parts of the site will not work.